E-jollat 2011

ECF on Vuoden Luokkaliitto 2011! Suomen Purjehdus ja Veneily ry (SPV) valitsi marraskuussa 2011 luokkamme vuoden parhaaksi yhteensä 42 luokkaliiton joukosta – on ilo olla uuden yhdistyneen liiton ensimmäinen valinta tässä sarjassa! Pitkäjänteinen työmme on taannut kasvaneen ja entistäkin aktiivisemman purjehtijamäärän ja uskon, että se on tulosta määrätietoisen ja laadukkaan valmennuksen toteuttamisesta.

E-jollat junioriluokkana matkalla olympialuokkiin

E-jolla on tänä päivänä vahvasti junioriluokka ja tarjoaa erinomaisen polun ”Matkalla olympialuokkiin ja olympialaisiin”. On todella niin, että yhä useampi luokassamme purjehtiva nuori – yläaste- tai lukioikäinen – viipyy e-jollassa 3-4 vuotta ja jatkaa sen jälkeen yhä ammattimaisempaa urheilijan työtä jossakin hänelle sopivassa olympialuokassa. Jos siirtyminen optarista e-jollaan on teknisesti iso muutos, niin siirtyminen e-jollasta mihin tahansa olympialuokan veneeseen on todella iso ja vaativa harppaus myös henkisesti; urheilun vakavoituminen, tavoitteen asettaminen, sitoutuminen suurempaan työmäärään, mahdollinen tiimin perustaminen, tukijärjestelmien selvittäminen, liiton valmennusryhmiin hakeutuminen, valmennuksen järjestäminen ja ennen kaikkea taloudellisten edellytysten luominen vaativat urheilijalta ja hänen taustatiimiltään paljon.

Viime kauden päätteeksi luokastamme siirtyi olympialuokkiin viisi nuorta miestä: Okko Konttinen (HSK) ja Zacke Still (TP) sekä Miikka Nikkilä (TPS) ja Leo Tykkyläinen (EPS) perustivat nepa-tiimit ja Eki Lindahl (EPS) siirtyi 49er-luokkaan edellisvuonna e-jollasta siirtyneen Max Hasselblattin (NJK) kippariksi. Tämä on todella hieno tulos luokaltamme! Kaikki nämä nuoret ovat lukiolaisia ja kaikilla on edessään lukion suorittaminen loppuun, varusmiespalvelus ja jatko-opintoihin hakeutuminen ja silti pitää pystyä laittamaan juuri perustettu tiimi hyvään vauhtiin ja järjestää kaikki yllä mainitut asiat.

Toivotan tavoitteellista ja menestyksellistä vuotta 2012 kaikille,

Tero Tykkyläinen

puheenjohtaja